همایش «زنگ بیداری؛ از ایران تا فلسطین»؛

کاظمی: پیام بیداری باید جهانی شود/ رحیمیان: اعتراض به کاپیتولاسیون دفاع از استقلال بود

وزیر آموزش‌وپرورش با تأکید بر همبستگی ملت‌های مظلوم در برابر سلطه‌طلبی قدرت‌های استکباری گفت زنگ بیداری باید در سراسر جهان طنین‌انداز شود. دبیرکل جمعیت دفاع از فلسطین نیز سخنرانی تاریخی امام خمینی(ره) علیه کاپیتولاسیون را نقطه عطفی در مبارزه ملت ایران با سلطه آمریکا و دفاع از استقلال و حاکمیت ملی دانست.


به گزارش جامعه ایده آل؛همایش ملی «زنگ بیداری؛ از ایران تا فلسطین» به مناسبت روز ملی مبارزه با استکبار جهانی و روز دانش‌آموز در باغ‌موزه دفاع مقدس برگزار شد. در این همایش، آیت‌الله محمدحسن رحیمیان، دبیرکل جمعیت دفاع از فلسطین، به بازخوانی خاطرات خود از سخنرانی امام خمینی(ره) در اعتراض به قانون کاپیتولاسیون پرداخت و علیرضا کاظمی، وزیر آموزش‌وپرورش، بر ضرورت گسترش پیام آگاهی و همبستگی میان ملت‌های مظلوم تأکید کرد.

روایت رحیمیان از سخنرانی تاریخی امام

رحیمیان با اشاره به اینکه خود در متن رویدادهای آن دوران حضور داشته و روایتش تنها متکی به نقل تاریخ نیست، گفت: صبح چهارم آبان ۱۳۴۳، پس از نماز صبح و در حالی که هوا هنوز تاریک بود، به منزل امام خمینی(ره) رفتم. مردم از ساعت‌های اولیه برای شنیدن سخنان ایشان در محل حاضر شده بودند و جمعیت زیادی در انتظار آغاز سخنرانی بود.

وی افزود: امام خمینی(ره) در آن روز دو اقدام مهم انجام دادند؛ نخست، بیانیه‌ای مفصل و تاریخی صادر کردند و سپس در منزل خود به ایراد سخنرانی پرداختند. سخنان ایشان با قرائت آیه «إِنّا لِلّهِ وَإِنّا إِلَیْهِ راجِعُونَ» آغاز شد و فضای مجلس به‌شدت تحت تأثیر قرار گرفت؛ به‌گونه‌ای که حاضران متأثر شدند و برخی به گریه و ضجه افتادند.

دبیرکل جمعیت دفاع از فلسطین با توصیف فضای آن روز اظهار کرد: منزل امام و کوچه یخچال قاضی از جمعیت پر شده بود. مردم فشرده کنار یکدیگر ایستاده بودند و نه‌تنها داخل منزل، بلکه کوچه و معابر اطراف نیز مملو از جمعیت بود. این وضعیت با برخی بازسازی‌های نمایشی که بعدها از آن روز ارائه شده، تفاوت دارد.

رحیمیان با بیان اینکه تصاویر و اسناد صوتی موجود نمی‌توانند همه ابعاد و فضای آن روز را بازتاب دهند، خاطرنشان کرد: آنچه در آن روز رخ داد، از نظر شرایط اجتماعی و تأثیرگذاری سخنان امام، رویدادی کم‌نظیر در تاریخ مبارزات ملت ایران بود.
اعتراض به کاپیتولاسیون؛ دفاع از استقلال کشور

رحیمیان محور اصلی سخنان امام خمینی(ره) را اعتراض به قانون کاپیتولاسیون و اعطای مصونیت قضایی به مستشاران آمریکایی دانست و گفت: این قانون شأن ملت ایران، استقلال کشور و حاکمیت ملی را زیر سؤال می‌برد و عملاً اتباع آمریکایی را از پاسخ‌گویی در برابر دستگاه قضایی ایران مصون می‌کرد.

وی افزود: موضع‌گیری صریح امام در برابر این قانون، مخالفت با سلطه بیگانگان و دفاع از عزت و استقلال ملت ایران بود. پذیرش چنین امتیازهایی برای مستشاران آمریکایی، نمادی آشکار از نفوذ و سلطه آمریکا بر کشور به شمار می‌رفت.

دبیرکل جمعیت دفاع از فلسطین در ادامه به بازداشت امام خمینی(ره) پس از آن سخنرانی و تبعید ایشان به ترکیه و سپس عراق اشاره کرد. او همچنین از ممانعت از ورود امام به کویت در جریان حرکت به‌سوی این کشور، عزیمت ایشان به پاریس و بازگشتشان به ایران در ۱۲ بهمن ۱۳۵۷ یاد کرد.
پیش‌بینی امام از شکست استکبار

رحیمیان سخنرانی امام خمینی(ره) درباره کاپیتولاسیون را نقطه عطفی در تاریخ انقلاب اسلامی و ایران دانست و با اشاره به پیش‌بینی ایشان درباره آینده مبارزه با استکبار گفت: امام در آن دوران بر این باور بودند که ملت ایران سرانجام دشمنان خود را به خاک مذلت می‌نشاند و در برابر قدرت‌های استکباری به پیروزی می‌رسد.

وی با بیان اینکه امروز می‌توان نشانه‌های تحقق این پیش‌بینی را مشاهده کرد، اظهار کرد: ملت ایران در سال‌های گذشته در برابر فشارها و دشمنی‌ها ایستادگی کرده و همچنان در مسیر دفاع از استقلال و عزت خود حرکت می‌کند.

دبیرکل جمعیت دفاع از فلسطین در پایان با تأکید بر نقش نسل جوان در ادامه این مسیر، ابراز امیدواری کرد با حضور و همراهی جوانان، پیروزی نهایی اسلام و شکست و اضمحلال دشمنان محقق شود.
کاظمی: زنگ بیداری باید در سراسر جهان به صدا درآید

علیرضا کاظمی، وزیر آموزش‌وپرورش، نیز در این همایش با گرامیداشت یاد و خاطره شهدا گفت: یاد و نام همه شهدا، امام شهدا و شهدای جنگ‌های اخیر، از جمله دانش‌آموزان، معلمان، دانشمندان، فرماندهان و نیروهای جمعیت هلال‌احمر که در مسیر نجات جان انسان‌ها به شهادت رسیدند، گرامی باد.

وی مقاومت، همدلی و ایستادگی ملت ایران را شایسته تقدیر دانست و افزود: این روحیه از ویژگی‌های ملت سربلند ایران است و نشان می‌دهد مردم کشورمان در دفاع از ارزش‌ها و مقابله با ظلم، همواره بر اصول خود پایبند بوده‌اند.
کرامت انسانی؛ محور ایستادگی در برابر ظلم

وزیر آموزش‌وپرورش با اشاره به تقابل تاریخی جبهه حق و باطل بیان کرد: رویارویی این دو جبهه در طول تاریخ وجود داشته و ملت‌های مظلوم در دوره‌های مختلف در معرض ظلم و ستم قرار گرفته‌اند.

کاظمی ادامه داد: نگاه ما در جبهه حق بر حفظ کرامت انسانی و احترام به حقوق اولیه انسان‌ها استوار است؛ حقوقی که باید برای همه، به‌ویژه کودکان، نوجوانان و زنان در سراسر جهان، به رسمیت شناخته شود. بر همین اساس، همواره در کنار ملت‌ها و دولت‌هایی قرار داریم که مورد ظلم و ستم واقع شده‌اند.
۱۳ آبان؛ نماد آگاهی و مبارزه با استکبار

وی با اشاره به جایگاه تاریخی ۱۳ آبان گفت: این روز نماد حضور دانش‌آموزان در مقابله با استکبار جهانی و یادآور حضور تاریخی دانش‌آموزان در سال ۱۳۵۷ و دانشجویان در سال ۱۳۵۸ است.

وزیر آموزش‌وپرورش افزود: ۱۳ آبان افزون بر یادآوری مبارزه با استکبار، نمادی از حضور مردم در عرصه‌های جهاد، ایثار، شهادت و فعالیت‌های اجتماعی است و فرصتی مهم برای زنده نگه‌داشتن روحیه مقاومت و آگاهی‌بخشی به نسل‌های مختلف به شمار می‌رود.

کاظمی تأکید کرد: ۱۳ آبان یکی از مهم‌ترین فرصت‌ها برای به صدا درآوردن زنگ بیداری است؛ زنگی که نباید به مرزهای جغرافیایی ایران محدود بماند، بلکه باید همه ملت‌های مظلوم جهان را دربرگیرد و پیام آگاهی، همبستگی و ایستادگی را به گوش جهانیان برساند.
اتحاد و توکل؛ پشتوانه مقابله با سلطه‌طلبی

وزیر آموزش‌وپرورش در پایان با تأکید بر ظرفیت اتحاد ملت‌ها برای مقابله با سلطه‌طلبی قدرت‌های بزرگ اظهار کرد: اگر اراده کنیم، می‌توانیم در برابر دنیای استکبار بایستیم. اگر در کنار هم باشیم و خداوند را پشتوانه خود قرار دهیم، توان مقاومت در برابر تمامیت‌خواهی و زورگویی قدرت‌های استکباری را خواهیم داشت و می‌توانیم آنان را به زانو درآوریم.

کاظمی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران و ملت‌های جبهه مقاومت نیز این مسیر را دنبال کرده‌اند و ایستادگی و اتحاد، پشتوانه مقابله با زیاده‌خواهی قدرت‌های سلطه‌گر است.

انتهای پیام


کد خبر : 116396 || تاریخ : ۱۴۰۵/۰۸/۱۲ || دسته بندی : سیاسی