پیشنهاد تشکیل دبیرخانه دائمی «نفس‌های سوخته» برای تداوم دادخواهی جانبازان شیمیایی
تاریخ: ۱۷ مرداد ۱۴۰۵ ساعت: 00:53:43


https://www.jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/ecb6c576ddd3b2b22f4145d19f597d64.gif

https://www.jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/dc7cf81744edf3f5b63dd67fc77468ea.gif

https://www.jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/3646c55b29baf5104c73afecf04527e8.gif

https://www.jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/31df47a0a36307bb66222066e8d4e005.jpg

https://www.jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/4e1b207f796b4e9e1ea4cad34b324e80.gif

https://www.jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/f465f69da6c92312814cfe6a796f179e.gif

https://www.jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/ce516690fd1692d32f60002f0db0964d.jpg

logo-samandehi


کد خبر : 105620 || تاریخ : ۱۴۰۴/۰۸/۲۷ ۲۲:۲۹                 ایثارو مقاومت

پیشنهاد تشکیل دبیرخانه دائمی «نفس‌های سوخته» برای تداوم دادخواهی جانبازان شیمیایی


دبیر اجرایی نخستین همایش بین‌المللی «نفس‌های سوخته» خواستار ایجاد دبیرخانه دائمی این همایش زیر نظر معاونت رئیس‌جمهور و بنیاد شهید شد و گفت: جانبازان شیمیایی با هر نفسی که می‌کشند، زندگی در مرز میان درد و ایثار را روایت می‌کنند.


پیشنهاد تشکیل دبیرخانه دائمی «نفس‌های سوخته» برای تداوم دادخواهی جانبازان شیمیایی

به گزارش جامعه ایده آل؛ دکتر کریمی‌واحد، دبیر اجرایی نخستین همایش بین‌المللی جانبازان شیمیایی «نفس‌های سوخته» و فرزند شهید و جانباز شیمیایی، روز سه‌شنبه در دهکده نشاط تهران با بیان اینکه «جانبازان شیمیایی با هر نفس، مرگ را لمس می‌کنند»، اظهار داشت: این همایش فرصتی است برای زنده نگه داشتن یاد و پیام مقاومت، و دعوتی جهانی برای تبدیل سردشت به نماد صلح و آشتی.

وی با اشاره به اینکه در جریان بمباران شیمیایی سردشت مردم بی‌دفاع حتی ماسک و سنگر نداشتند، گفت: در این شهر زندگی چهار فصل دارد: گذشته، لحظه بمباران، حال، و آینده‌ای که هنوز با دردهای بی‌درمان و زخم‌های خاموش همراه است.

کریمی‌واحد افزود: «سال‌ها از آن فاجعه می‌گذرد اما عاملان و حامیانش همچنان بی‌کیفر مانده‌اند. بیایید دست در دست هم بگذاریم تا سردشت از نماد رنج، به پرچم صلح جهانی تبدیل شود.»

او در ادامه ضمن خوش‌آمدگویی به جانبازان، سفرا، نمایندگان سازمان‌های بین‌المللی، وزیر شهدای اقلیم کردستان عراق و مسئولان کشوری و لشکری گفت: این همایش فراتر از یک مراسم یادبود، تجلیل از اسطوره‌هایی است که در برابر یکی از خشن‌ترین اشکال جنگ مدرن، یعنی استفاده از سلاح‌های شیمیایی، ایستادند و امروز روایتگران زنده تاریخ ایثار و انسانیت هستند.

کریمی‌واحد عنوان «نفس‌های سوخته» را نماد صدای حیات دانست و تصریح کرد: این نفس‌ها شکوه درد نیستند، بلکه سند زنده جرم علیه بشریت و گواهی بر حقانیت ملتی است که مظلوم اما سرافراز ایستاد. ما نیامده‌ایم از تراژدی سخن بگوییم، آمده‌ایم به نغمه زندگی گوش دهیم؛ زندگی‌هایی که با سمفونی درد و ایمان درهم آمیخته‌اند.

او با اشاره به رنج جانبازانی که بهار عمرشان را در میان دود و سم گذراندند و امروز بسیاری از آنان با نابینایی و فرسودگی ریه‌ها زندگی می‌کنند، افزود: در سینه‌های آنان نه فقط هوا، بلکه آرزوها و رویاهای نیمه‌تمام جریان دارد، ولی عشق به وطن و ایمان به آزادی همچنان در وجودشان زنده است.

دبیر اجرایی همایش گفت: «این مراسم تنها یک گردهمایی نیست، بلکه ادای دین به قهرمانانی است که ققنوس‌وار از دل خاکستر برخاستند و معنای جاودانگی را رقم زدند.»

وی با تشکر از مهندس سعید اوحدی رئیس بنیاد شهید، سردار یعقوب سلیمانی معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و دکتر نریمانی مدیرکل تشکل‌ها و مشارکت‌های مردمی بنیاد شهید، یادآور شد که پیشنهاد برگزاری این همایش از سال گذشته مطرح شده و نشست‌های تخصصی آن از اردیبهشت‌ماه امسال آغاز شده است.

کریمی‌واحد در پایان ضمن اعلام پیشنهاد تشکیل دبیرخانه دائمی همایش‌های بین‌المللی جانبازان شیمیایی «نفس‌های سوخته» زیر نظر معاونت رئیس‌جمهور و بنیاد شهید برای استمرار این حرکت انسانی، از کاشت نهال یادبود شهدای شیمیایی سردشت خبر داد و گفت: «در احترام به اکسیژن‌هایی که در سردشت از مردم گرفته شد، امروز ۱۳۰ نهال به یاد حدود ۱۳۰ شهید شیمیایی کاشته می‌شود تا یادشان در قلب زمین و زمان زنده بماند.»



کلمات کلیدی


captcha