«اجتماع بزرگ امام رضایی‌ها» نماد همبستگی ملی شد
تاریخ: ۱۸ مرداد ۱۴۰۵ ساعت: 01:26:52


https://www.jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/ecb6c576ddd3b2b22f4145d19f597d64.gif

https://www.jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/dc7cf81744edf3f5b63dd67fc77468ea.gif

https://www.jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/3646c55b29baf5104c73afecf04527e8.gif

https://www.jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/31df47a0a36307bb66222066e8d4e005.jpg

https://www.jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/4e1b207f796b4e9e1ea4cad34b324e80.gif

https://www.jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/f465f69da6c92312814cfe6a796f179e.gif

https://www.jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/ce516690fd1692d32f60002f0db0964d.jpg

logo-samandehi


کد خبر : 110080 || تاریخ : ۱۴۰۵/۰۲/۰۹ ۲۳:۵۵                 فرهنگ و اندیشه

طنین «یا رضا"ع"» در پایتخت؛

«اجتماع بزرگ امام رضایی‌ها» نماد همبستگی ملی شد


تهران امروز در شکوهی کم‌نظیر، شاهد برگزاری «اجتماع بزرگ امام رضایی‌ها» بود؛ رویدادی که فراتر از یک گردهمایی مذهبی، به بستری برای تجلی همبستگی ملی و پیوند قلبی مردم با فرهنگ رضوی بدل شد. همزمان با پایتخت، شهرهای مختلف ایران نیز در حرکتی هماهنگ، فضای معنوی کشور را به نام امام هشتم (ع) عطرآگین کردند.


«اجتماع بزرگ امام رضایی‌ها» نماد همبستگی ملی شد

به گزارش جامعه ایده آل؛از نخستین ساعات شروع مراسم  امروز، میدان  امام حسین(ع) تا میدان آزادی تهران، شاهد حضور سیل‌خروشان زائرانی بود که با بیرق‌ها و پرچم‌های منقش به نام مبارک علی‌بن‌موسی‌الرضا (ع) گرد هم آمدند. حضور خانواده‌ها، جوانان پرشور و نوجوانانی که نخستین تجربه حضور خود را در یک اجتماع آئینی بزرگ ثبت می‌کردند، صحنه‌هایی تماشایی را رقم زد. فضای پایتخت که این روزها درگیر هیاهوی روزمرگی بود، امروز با نوای مداحان و شعرای آیینی، به آرامشی معنوی دست یافت.

این مراسم که به همت تشکل‌های مردمی و نهادهای فرهنگی برگزار شد، از همان ابتدا با استقبال گسترده شهروندان مواجه گردید. حضور پررنگ نیروهای امدادی، ایستگاه‌های صلواتی و گروه‌های جهادی که با برنامه‌ریزی دقیق در حال خدمت‌رسانی بودند، نظم حاکم بر این تجمع عظیم را دوچندان کرده بود.

سراسری بودن؛ پیام اصلی تجمع

نکته قابل توجه در برگزاری امسال، هماهنگی سراسری آن است. گزارش‌های واصله از مراکز استان‌ها حاکی از آن است که همزمان با تهران، شهرهای مشهد، اصفهان، شیراز، تبریز و اهواز نیز شاهد تجمعات مشابهی بوده‌اند. این زنجیره عظیم انسانی در سراسر کشور نشان‌دهنده یک «شبکه ارادت ملی» است که فارغ از مرزبندی‌های جغرافیایی، ملت ایران را حول یک محور مشترک گرد هم آورده است.
کارشناسان اجتماعی معتقدند که برگزاری این‌گونه اجتماعات در مقیاس ملی، فراتر از یک آیین مذهبی، پیامی روشن برای انسجام اجتماعی دارد. در حالی که رسانه‌های بیگانه سعی در القای گسست اجتماعی در ایران دارند، حضور میلیونی مردم در خیابان‌های تهران و دیگر شهرها، پاسخی عملی به این روایت‌سازی‌هاست. این اجتماع نشان می‌دهد که باورهای دینی و ارادت به اهل‌بیت (ع)، همچنان موتور محرکِ همبستگی در جامعه ایران است.


خدمات‌رسانی و مدیریت شهری


در حاشیه این مراسم، کمیته‌های اجرایی با استقرار در نقاط مختلف مسیر، به ارائه خدمات پرداختند. موکب‌های فرهنگی با توزیع بسته‌های پذیرایی و اجرای نمایش‌های آیینی، کودکان و نوجوانان را با سبک زندگی امام رضا (ع) آشنا کردند. همچنین بخش‌های پزشکی و امدادی گزارش دادند که با وجود تراکم جمعیت، اقدامات پیشگیرانه برای حفظ سلامت زائران به‌خوبی اجرا شده و مشکلی در مدیریت تردد جمعیت به وجود نیامده است.

پایان‌بخش و چشم‌انداز


اجتماع بزرگ امام رضایی‌ها در تهران، در حالی با اقامه نماز ظهر و عصر به پایان رسید که شرکت‌کنندگان با تجدید عهد و پیمان با آرمان‌های معنوی، بر تداوم این حرکت‌های مردمی در مناسبت‌های پیش‌رو تأکید کردند. این رویداد ثابت کرد که پایتخت، علی‌رغم تمام دغدغه‌های کلان‌شهری، همچنان ظرفیت بزرگی برای میزبانی از رویدادهای ایمانی دارد که ریشه در جان و هویت مردم این سرزمین دارد.

مجتبی بیات/

 



کلمات کلیدی


captcha