روی ماه «حجاب» در فجر ۴۲
تاریخ: ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت: 00:16:50


https://www.jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/41c5ec36f7dc7b01503f80d11534264c.gif

https://www.jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/1292629eb417d32d4d06d37c9972b3df.gif

https://www.jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/84b2488ef7bbd87ff45490e86203b529.gif

https://www.jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/f465f69da6c92312814cfe6a796f179e.gif

https://www.jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/1536577c8e30474f10938e6c16a741e9.jpg

https://www.jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/e0d561a803d2b19db9d1d21a2d5e4cfa.gif

https://www.jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/a0456bb9971b4c4fb889d0cbea5300fc.gif

https://www.jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/f76759aa7d5af412a42d2cf2a058bdbd.gif

https://www.jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/ce516690fd1692d32f60002f0db0964d.jpg

https://www.jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/4c5764165ae2c63edddad6a3475716ab.gif

https://www.jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/137aef71b8b778dc22a251150d191e07.jpg

https://www.jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/ca7159130a9f46d77b2d721a834a4616.gif

https://www.jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/31df47a0a36307bb66222066e8d4e005.jpg

https://www.jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/bbb17b00fae428c0c85fa5a1ae1a2051.gif

logo-samandehi


کد خبر : 83636 || تاریخ : ۱۴۰۲/۱۱/۲۲ ۲۰:۰۳                 سینما

روی ماه «حجاب» در فجر ۴۲


رئیس سازمان سینمایی با حرکتی نمادین در مراسم پایانی جشنواره فجر هم پاسخی به فقراندیشی یک فیلمساز از حجاب در مراسم افتتاحیه داد و هم صورت ناخوش حجاب برخی ناظران را جبران کرد


روی ماه «حجاب» در فجر ۴۲

به گزارش جامعه ایده آل ؛ آیین اختتامیه چهل و دومین جشنواره فیلم فجر در حالی با معرفی برگزیدگانش به پایان رسید که رئیس سازمان سینمایی در اقدامی هوشمندانه و شایسته کوشید تا حدودی اتفاق بد مراسم افتتاحیه را با همراه آوردن دو دختر محجبه خردسال و نوجوانش به روی سن و بوسیدن حجاب آن‌ها جبران کند.
 
تقدیر بی‌مورد از فیلمسازی، چون پرویز شیخ‌طادی در مراسم افتتاحیه جشنواره فیلم فجر که با قدرنشناسی این فیلمساز موجب ایجاد حاشیه‌ای نامطلوب برای این رویداد شد، عملکرد مدیران سازمان سینمایی و جشنواره فجر را به شدت زیر سؤال برد، اما محمد خزاعی سعی کرد با آوردن دخترانش به روی سن برنامه اختتامیه به سخنان غیرمنطقی شیخ‌طادی به‌گونه‌ای نمادین واکنش نشان دهد. خزاعی حمله به حجاب اسلامی از سوی فیلمسازی که عنوان ارزشی را یدک می‌کشید به شیوه خود آن فیلمساز پاسخ داد و در حرکتی نمادین از حجاب دفاع کرد. البته برخی سایت‌ها و کانال‌ها که نگاهی سیاسی به مسائل دارند، سعی کردند با برجسته کردن اشتباه لفظی خزاعی در خواندن یک دعای معروف به زبان عربی حرکت زیبای او در دفاع از حجاب را به حاشیه ببرند که تا حدودی هم موفق شدند، اما عجیب این بود که برخی رسانه‌های طیف حامی انقلاب اسلامی و دولت نیز در دام همین عملیات رسانه‌ای گرفتار شدند و به جای برجسته کردن تقدیر نمادین رئیس سازمان سینمایی از حجاب روی همان اشتباه لفظی مانور دادند. از اتفاقات خوب مراسم اختتامیه این بود که جشنواره فجر بالاخره به جواد عزتی سیمرغ بلورین داد، بازیگری که بازی‌های درخشان او در فیلم‌ها سال‌های متمادی از سوی این رویداد نادیده گرفته می‌شد.
 
 سخنان زینب سلیمانی
«محمدرضا شهیدی‌فر» که می‌توان عنوان پرسابقه‌ترین مجری اختتامیه جشنواره فیلم فجر را به او داد، اجرای آیین اختتامیه چهل و دوم را هم برعهده داشت. زینب سلیمانی، دختر شهید قاسم سلیمانی از میهمانان ویژه این مراسم بود. وی ضمن خوشامدگویی به همه حاضران در سالن بیان کرد: امسال یکی از پرشورترین دوره‌های جشنواره فیلم فجر را گذراندیم و حالا به آیین اختتامیه این رویداد رسیده‌ایم. ان‌شاءالله شب خوبی باشد و به همه خوش بگذرد. امروز چهل‌وپنجمین جشن سالگرد جمهوری اسلامی است و ما همچنان پای عهد و پیمان خودمان ایستاده‌ایم.
مجتبی امینی، دبیر جشنواره فجر در این مراسم عنوان کرد: در بخش نگاه نو که یکی از جذاب‌ترین بخش‌های هر دوره و محل ظهور و بروز سینماگران جوان است، آثاری روی پرده رفت که امیدوارکننده و نویدبخش حضور نسل جوان است. توجه به بخش نگاه نو در این دوره به دلیل افزایش تولید فیلم‌های اول بود، آثاری که همه آن‌ها بخت حضور در جشنواره را نداشتند، اما سعی کردیم در حد توان زمینه دیده شدنشان را در مهم‌ترین رویداد سینمایی ایران فراهم کنیم.
دبیر این دوره از جشنواره همچنین تصریح کرد: مفتخرم که جشنواره امسال، تصویری از قهرمانان ملی‌مان، شهیدان بزرگوار «احمد کاظمی»، «علی‌اکبر شیرودی» و «مهدی زین‌الدین» به یادگار گذاشت و خاطرات سال‌های حماسه را زنده کرد. هر روز جشنواره چهل و دوم را به یاد هنرمندان عزیز از دست‌رفته، نامگذاری و به بزرگانی ادای احترام کردیم که نامشان با تاریخ سینمای انقلاب اسلامی گره خورده است.
امینی افزود: گمان می‌کنم در زمینه تولید محتوا و توجه به مضامین ملی و استراتژیک و تمرکز بر سینمای پرمخاطب در جشنواره امسال به تعادل رسیده‌ایم و می‌توانیم این تنوع و تکثر و گوناگونی را امتیازی بزرگ برای جشنواره بدانیم. برگزاری اکران‌های پرشور در استان‌ها و سالن‌های مملو از جمعیت، این چشم‌انداز را مقابل دیدگانمان جان بخشید که اکران سال پیش‌رو، گرم و پررونق باشد.
در ادامه شهیدی‌فرد عنوان کرد: اهدای جوایز را با برگزیدگان بخش بین‌الملل آغاز می‌کنیم. فیلم‌هایی از ۷۰ کشور جهان در جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمدند. در همین سالن رؤسای سازمان سینمایی از هفت کشور منطقه حضور دارند. همچنین هنرمندان، کارگردانان و کارشناسان سینما در یک هفته گذشته در ایران بودند. بخش بین الملل جشنواره در چهار بخش، فیلم‌ها را به داوری گذاشت و اولین بخشی که امشب برگزیدگان خود را خواهد شناخت، بخش بین‌الادیان است.
کلیپی از فیلم‌های این بخش در ادامه پخش شد و سپس از «عبدالستار یارار»، «علی حنون» و «بهمن حبشی»، داور‌های بخش بین‌المذاهب دعوت کرد تا روی سن بیایند.
دیپلم افتخار بهترین فیلم این بخش به محمود کلاری برای فیلم «تابستان همان سال» اهدا شد.
سیمرغ بلورین بهترین فیلم این بخش به داریوش یاری» برای فیلم «شور عاشقی» اهدا شد.
 
 سیمرغ «فلسطین روح و دم» برای «قلب رقه»
شهیدی‌فرد پس از پخش کلیپی از مردم غزه عنوان کرد: ادای احترام می‌کنیم به همه شهدای فلسطین در ماه اخیر. دبیرخانه جشنواره ۴۲ به همین دلیل بخش مقاومت را به نام «فلسطین روح و دم» نامگذاری کرده است. در ادامه «شادی زیدان» و «ولید الدرویش»، داوران بخش مقاومت روی سن آمدند و جوایز این بخش اهدا شد.
دیپلم افتخار این بخش به محمدحسین حقیقت برای فیلم «پرواز ۱۷۵» اهدا شد.
همچنین سیمرغ بلورین این بخش به خیرالله تقیانی‌پور برای فیلم «قلب رقه» اهدا شد.
سپس «سلمی مصری»، «احمد مجتبی زمال»، «کاتسومی یاناگی جیما»، «عزیز ژامباکیوو» و «ابوالقاسم طالبی» از جمله داوران مسابقه آسیای بخش جلوه‌گاه شرق برای اهدای جوایز روی سن آمدند.
در ادامه، بخش‌هایی از فیلم «بازمانده» با بازی سلمی مصری برای حاضران پخش شد.
سیمرغ بلورین بهترین دستاورد هنری بخش جلوه‌گاه شرق به تاسنیا جمیل بازیگر فیلم «فاطیما» اهدا شد.
سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه این بخش به نسیم باستانی برای فیلم «ظاهر» اهدا شد.
سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی این بخش به محمد عسگری برای فیلم «آسمان غرب» اهدا شد.
جایزه ویژه هیئت داوران به آسخات کوچینچیرکوف برای فیلم «باورینا سالو» اهدا شد.
سیمرغ بلورین بهترین فیلم این بخش به ذوالجار گل پوروداش برای فیلم «رؤیای خواب زمستانی» اهدا شد.
 
 محمود کلاری سیمرغ سینمای سعادت را برد
در ادامه، سیمرغ بلورین بهترین دستاورد هنری بخش سینمای سعادت به آنجلوس رالیس برای فیلم «آفرین در عصر سیلاب» اهدا شد.
سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه به آلساندرو باردانی برای فیلم «بهترین قرن زندگی من» اهدا شد.
سیمرغ بلورین بهترین کارگردان در این بخش به آلخاندرو روخاس و خوآن واسکوئز برای فیلم «در بدو ورود» اهدا شد.
جایزه ویژه هیئت داوران بخش سینمای سعادت به محمود کلاری برای فیلم «تابستان همان سال» اهدا شد.
سیمرغ بهترین فیلم در این بخش به استفان کوماندراف برای فیلم «به درس‌های بلاگا» اهدا شد و سپس ویدئویی از این کارگردان در سالن پخش شد.
خزاعی گفت: به رغم اینکه برخی فکر می‌کنند تولیدات سینمای ایران خوابیده است، بالغ بر ۴ هزار و ۳۰۰ مستند کوتاه، تله‌فیلم و فیلم در سینمای ایران تولید شده است. همچنین سیاه‌نمایی از سینمای ایران رخت بربسته است، اما این به معنای این نیست که ژانر‌های مختلف در سینما تقویت نشود، ما به آثار مختلف نیاز داریم. سینما باید خوبی‌ها، زشتی‌ها و پلیدی‌ها را ببیند و امیدوارم شاهد آثار خوبی در سینما باشیم، آثاری با رعایت اصول ما و مسائل شرعی. من شعاری مطرح کردم که سازمان سینمایی براساس آن پیش می‌رود و از ما نخواهید که آن را نقض کنیم.
پس از پایان سخنان رئیس سازمان سینمایی، «محمد معتمدی»، خواننده موسیقی ایرانی میهمان بخش دیگر آیین اختتامیه بود و همراه با گروه نوازندگان به اجرای زنده پرداخت.
 
 آسمان غرب بهترین فیلم از نگاه ملی
سیمرغ بهترین فیلم از نگاه ملی و جایزه شهید قاسم سلیمانی به حبیب والی‌نژاد، تهیه‌کننده فیلم «آسمان غرب» اهدا شد.
دیپلم افتخار گوهرشاد، جایزه ویژه وزیر ارشاد به انسیه شاه‌حسینی برای فیلم «دست ناپیدا» اهدا شد.
 
 خانه‌ای برای جشنواره‌های فجر انقلاب اسلامی
در بخشی دیگر مهدی اسماعیلی، وزیر ارشاد روی سن آمد و گفت: خبر مهمی که امسال با پشتیانی رئیس‌جمهور و معاون اول تقدیم کردیم، ساخت بزرگ‌ترین مجموعه فرهنگی‌ـ هنری برای خانه جشنواره‌های فجر انقلاب اسلامی بود. ساخت این کار بزرگ در گذر فرهنگی تهران آغاز خواهد شد. امیدواریم تا جشن پنجاهمین سالگرد انقلاب این مجموعه را تقدیم هنرمندان کنیم. همچنین ان‌شاءالله فضای همدلی، همگرایی، امید، اخلاق و معنویت در سینمای ایران اسلامی برپا باشد.
در ادامه «محمد‌هادی کریمی»، «پوران درخشنده»، «محمدحسین لطیفی»، «عبدالحمید قدیریان»، «شهاب اسفندیاری»، «مهدی فخیم‌زاده» و «بهرام عظیمی»، هیئت داوران بخش ملی برای اهدای جوایز سودای سیمرغ و نگاه نو روی سن آمدند.
سیمرغ بلورین جایزه ویژه هیئت داوران فیلم اولی به علی طاهرفر برای فیلم «آپاراتچی» اهدا شد.
علی طاهرفر پس از دریافت جایزه گفت: من از کسی تشکر نمی‌کنم. تصویر دست خونی در دهه فجر برای همه ما ماندگار شده است. بدانیم که اگر دستی امروز سیمرغی بالا می‌برد، به‌خاطر دست‌های خونی است که در بهمن‌ماه بالا رفتند.
 
 جشنواره فجر بالاخره به جواد عزتی جایزه داد
سیمرغ بلورین بهترین کارگردان بخش نگاه نو به جواد عزتی برای فیلم «تمساح خونی» اهدا شد.
جواد عزتی پس از دریافت جایزه بیان کرد: از هیئت داوران ممنونم. بدیهی است جای «سامان لطفیان» و «عباس جمشیدی‌فر» را خالی کنم که در جمع ما نیستند. ترجیح می‌دادم این جایزه را در سمت بازیگری بگیرم، اما قسمت نشد. در چند سال پایانی زندگی پدرم خیلی تلاش کردم و بهترین بازی‌های زندگی‌ام را انجام دادم که این صحنه را ببینند، اما نشد.
سیمرغ بلورین بهترین فیلم اول به عطاء پناهی برای تهیه‌کنندگی فیلم «پرویزخان» اهدا شد.
سیمرغ بلورین و دیپلم افتخار بهترین دستاورد فنی و هنری فیلم اول به رضا کشاورز برای فیلم «باغ کیانوش» اهدا شد.
سیمرغ بهترین جلوه‌های بصری جشنواره به محمد برادران برای فیلم «احمد» اهدا شد.
سیمرغ بهترین جلوه‌های ویژه میدانی جشنواره به حمید رسولیان برای فیلم «دست ناپیدا» اهدا شد و رسولیان پس از دریافت جایزه گفت: با افتخار جایزه‌ام را به پدر موشکی ایران سردار حسن تهرانی مقدم تقدیم می‌کنم.
سیمرغ بهترین چهره‌پردازی به مرتضی کهزادی برای فیلم «احمد» اهدا شد.
سیمرغ بلورین بهترین طراحی صحنه به کامیاب امین‌عشایری برای فیلم «تابستان همان سال» اهدا شد.
سیمرغ بلورین بهترین طراحی لباس به مهرنوش بیانی برای فیلم «تابستان همان سال» اهدا شد.
سیمرغ بلورین بهترین صدابرداری به امیر عاشق‌حسینی برای فیلم «قلب رقه» اهدا شد.
سیمرغ بلورین بهترین صداگذاری به بهمن اردلان برای فیلم «آسمان غرب» اهدا شد.
 
 مجید انتظامی باز هم سیمرغ موسیقی گرفت
سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن به استاد مجید انتظامی برای فیلم «مجنون» اهدا شد.
سیمرغ بلورین بهترین تدوین به حسن حسن‌دوست برای فیلم «پرویزخان» اهدا شد.
سیمرغ بلورین بهترین فیلمبرداری به کوهیار کلاری برای فیلم تابستان همان سال اهدا شد.
دیپلم افتخار بهترین فیلم پویانمایی به محمدمهدی مشکوری برای تهیه‌کنندگی «ببعی قهرمان» اهدا شد.
دیپلم افتخار بهترین فیلمنامه به علی ثقفی برای فیلم «پرویزخان» اهدا شد.
سیمرغ بلورین بهترین نقش مکمل مرد به بهزاد خلج برای فیلم «مجنون» اهدا شد.
دیپلم افتخار بهترین نقش مکمل زن به مهرو نونهالی برای فیلم «تابستان همان سال» اهدا شد.
سیمرغ بلورین بهترین نقش مکمل زن به شبنم قربانی برای فیلم «مجنون» اهدا شد.
ضمن تقدیر از استاد سعید پورصمیمی، سیمرغ بلورین بهترین نقش اصلی مرد به ارسطو خوش‌رزم برای فیلم «صبح اعدام» اهدا شد.
دیپلم افتخار بهترین نقش اول زن به ساره رشیدی برای فیلم «احمد» اهدا شد.
 
 بازیگر پروین سیمرغ گرفت
سیمرغ بلورین بهترین نقش اصلی زن به مارال بنی‌آدم برای فیلم «پروین» اهدا شد.
مارال بنی‌آدم عنوان کرد: به عنوان کوچک‌ترین عضو این خانواده می‌خواهم چیزی بگویم. همیشه دختر امروز، مادر فردا است. ز مادر است میسر بزرگی پسران. این سیمرغ را به تمام زنان تأثیرگذار و مادران کشورم تقدیم می‌کنم.
سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی به بهروز افخمی برای فیلم «صبح اعدام» اهدا شد.
بهروز افخمی پس از دریافت جایزه خود گفت: قبلاً گفته‌ام که کیفیت کار هیئت داوران موقع انتخاب نامزد‌ها معلوم می‌شود، زیرا سیمرغ‌ها ممکن است با یک نظر تغییر کنند. ما دیروز در برنامه هفت داشتیم بررسی می‌کردیم که هیئت داوران در کاندیدا‌ها چه چیزی را جا انداخته است و چیزی پیدا نکردیم. من پیش از دریافت این جایزه وقتی صبح اعدام در هشت رشته کاندیدا شد، جایزه‌ام را دریافت کردم. جنبه معنوی این جایزه را به محمدرضا ورزی برای فیلم «پروین» تقدیم می‌کنم.
سیمرغ بلورین بهترین فیلم به عباس نادران برای تهیه‌کنندگی فیلم «مجنون» رسید.
در پایان هم جایزه آرمان، جایزه ویژه شهرداری تهران با حضور امینی دبیر جشنواره، نادری معاون وزیر و رئیس خبرگزاری ایرنا، هاشمی جانشین وزیر ارشاد، اسلامی معاون وزیر ارشاد و امین توکلی‌زاده معاون فرهنگی هنری - شهرداری تهران به فیلم «باغ کیانوش» اهدا شد.
منبع: روزنامه جوان



کلمات کلیدی


captcha