زلفی گل :جایزه البرز کاری زیبا و ستودنی است/ خاموشی: وعده صادق باعث منزلت ایران در جهان شد /ارشدی :مرحوم البرز راه جویندگان علم را روشن کرد
تاریخ: ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت: 14:30:48


http://www.jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/41c5ec36f7dc7b01503f80d11534264c.gif

http://www.jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/1292629eb417d32d4d06d37c9972b3df.gif

http://www.jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/84b2488ef7bbd87ff45490e86203b529.gif

http://www.jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/f465f69da6c92312814cfe6a796f179e.gif

http://www.jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/1536577c8e30474f10938e6c16a741e9.jpg

http://www.jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/e0d561a803d2b19db9d1d21a2d5e4cfa.gif

http://www.jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/a0456bb9971b4c4fb889d0cbea5300fc.gif

http://www.jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/f76759aa7d5af412a42d2cf2a058bdbd.gif

http://www.jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/ce516690fd1692d32f60002f0db0964d.jpg

http://www.jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/4c5764165ae2c63edddad6a3475716ab.gif

http://www.jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/137aef71b8b778dc22a251150d191e07.jpg

http://www.jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/ca7159130a9f46d77b2d721a834a4616.gif

http://www.jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/31df47a0a36307bb66222066e8d4e005.jpg

http://www.jamehideal.ir/assets/uploads/Ads/main/bbb17b00fae428c0c85fa5a1ae1a2051.gif

logo-samandehi


کد خبر : 86278 || تاریخ : ۱۴۰۳/۰۲/۱۸ ۰۵:۱۲                 اوقاف و امورخیریه

در آیین اختتامیه رویداد شصت و دومین سال جایزه البرز ویژه نخبگان مطرح شد؛

زلفی گل :جایزه البرز کاری زیبا و ستودنی است/ خاموشی: وعده صادق باعث منزلت ایران در جهان شد /ارشدی :مرحوم البرز راه جویندگان علم را روشن کرد


محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: جایزه البرز کاری زیبا و ستودنی است، وقف رسم دیرینه فرهنگ ایران و ایرانیان است.


زلفی گل :جایزه البرز کاری زیبا و ستودنی است/ خاموشی: وعده صادق باعث منزلت ایران در جهان شد /ارشدی :مرحوم البرز راه جویندگان علم را روشن کرد

به گزارش جامعه ایده آل، شصت و دومین همایش «جایزه البرز» (بخش نخبگانی) عصر امروز (دوشنبه، ۱۷ اردیبهشت ماه) با حضور دکتر محمدعلی زلفی‌گل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، حجج اسلام والمسلمین مهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه و احمد شرفخانی، رئیس هیأت مدیره بنیاد البرز، دکتر سیدسلمان سیدافقهی، قائم مقام بنیاد ملی نخبگان و جمعی از چهره‌های علمی و فرهنگی و نیز برگزیدگان ادوار پیشین جایزه البرز  و جمع مفاخر علمی در سالن همایش‌های بین‌المللی صداوسیما برگزار گردید.

در ابتدای این مراسم، حیدر ارشدی، مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز با ابراز خرسندی از فعالیت در بنیاد البرز و خدمت به صاحبان علم و دانش، اظهار کرد: مرحوم حسینعلی البرز که جایگاهش در آسمان، یقیناً بر سر سفره سبز خدا، کنار بزرگان و نیکان جاودانه است و یادش در زمین تا همواره به نیکی و بزرگی و مهر، بر زبان‌ها جاری. او آئینه تابانده، به عالم جویندگان و نام‌آوران راه دانش و تصویر لطف او به تکرار، از همان روز نخست وقف او در بنیاد فرهنگی البرز، تلالؤ یافته است.

ارشدی ادامه داد: مرحوم البرز، راه جویندگان دانش را که به هزار و یک دلیل و مشکل، نمی‌توانسته‌اند در این راه قدم بگذارند، نه به یک نور کوچک، که به چلچراغ نیکی و وقفش، چراغان کرده است. آن مرحوم در سال ۱۳۴۲ شمسی، تمام اموال خود را با تأسیس بنیاد فرهنگی البرز و با هدف کمک به اشاعه فرهنگ کشور و تجلیل از مقام علمی دانشمندان و پژوهندگان برتر و تشویق دانشجویان و دانش‌آموزان مستعد ایرانی، وقف کرد بنیادی که به مدد وقف صدقه‌ای جاریه و الی الابد برای جویندگان علم است.

مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز تأکید کرد: بیش از شش دهه از پایه‌گذاری «جایزه البرز» به عنوان نوبل ایرانی می‌گذرد و تا امروز چند هزار نفر از نخبگان و پژوهندگان علم را تحت پوشش حمایتی قرار داده و فضای رشد را به آن‌ها هدیه کرده است؛ چه بسیار استعدادهای علمی که با کمک این جایزه نه فقط در ایران بلکه در کل دنیا به کاهش آلام بشری موفق شده‌اند و نام ایران را اعتلا بخشیده‌اند و مرحوم البرز با این موقوفه ماندگار در ثواب و اجر همه این‌ها سهیم است.

وی افزود: جایزه البرز به عنوان قدیمی‌ترین جایزه علمی کشور، برخاسته از ‌ایمان، انگیزه و اراده است و قصد دارد در مسیر حمایت از فکر و ‌اندیشه نخبگان، آن‌ها را در راه تسکین آلام بشری، رفاه زندگی انسانی و ارتقای حیثیت ایرانی در جامعه‌ی جهانی، راهنما و شوق‌آفرین باشد و اما امروز خداوند علیم را سپاسگزارم که برای سالی دیگر، این توفیق را به ما ارزانی داشت تا آئین شصت و دومین سال جایزه البرز را با شأنیتی متناسب با منزلت برترین‌های علمی این مرز و بوم عملیاتی کند تا از این گذر، گامی مؤثر در جهت تعالی ایران عزیز در مسیر دانایی برداشته باشد.

ارشدی گفت: نیت واقف در بنیاد فرهنگی البرز، همه ساله از طریق برگزاری همایش‌های ملی در دو بخش نخبگانی و دانش‌آموزی حاجرا می‌شود. امسال نیز مراسم اهدای جایزه البرز ۱۴۰۳ در بخش نخبگانی با هدف تجلیل از دانشمندان، فناوران، دانشگاهیان و حوزویان برتر کشور، امروز دوشنبه هفدهم اردیبهشت ماه و جایزه البرز در بخش دانش‌آموزی نیز در آبان ماه سال جاری برگزار می‌شود.

ارشدی اظهار کرد: همزمان با شصت و دومین سالگرد تأسیس بنیاد فرهنگی البرز، از ۶۲ نفر از نخبگان برتر کشور شامل پنج دانشمند، ۱۰ مخترع و فناور، هفت طلبه علوم دینی و ۴۰ دانشجوی علوم پزشکی، علوم پایه، علوم انسانی، علوم فنی و مهندسی، کشاورزی و هنر با اهدای رقم نقدی قریب به ۹ میلیارد تومان تقدیر می‌شود.

مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز تأکید کرد: ضمن گرامیداشت یاد و خاطره چهره ماندگار وقف علمی کشور که با نیتی شریف، این بنیاد را بنیان نهاد، از همه حضار محترم، به‌ویژه نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، معاون محترم علمی و فناوری رئیس‌جمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان و تمامی دستگاه‌های همکار شامل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری؛ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی؛ مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه کشور؛ بنیاد ملی نخبگان، سازمان اوقاف و امور خیریه و رسانه ملی تقدیر و تشکر می‌کنم.

ارشدی با بیان اینکه مرحوم البرز به ما راه جاودانه ماندن را نشان داده است، گفت: به باور آن مرحوم پرداختن به صنعت، ضرورت اجتماعی کشور اما فرهنگ، ریشه امور است و نخست باید فرهنگ، سالم و مطلوب باشد تا خلاقیتی ایجاد شده و امور صنعتی، اقتصادی و کشاورزی، پویا شود و رشد کند.

وی افزود: مرحوم البرز با این نگاه بنیاد فرهنگی البرز را ایجاد و همه مال و اموال و حتی جسم و جانش را وقف آن کرد. آن مرحوم به گفته خود به جای پول و ثروت، دانش و انسانیت را برای فرزندان خود به ارث گذاشت.

ارشدی در پایان بیان کرد: ‌امید آنکه آرمان‌های حسینعلی البرز همچنان دنبال شود و آنان که از طریق بنیاد فرهنگی البرز به درجات بهتری از علم می‌رسند و راه برایشان هموار می‌شود، دنباله‌روی او در این راه هم باشند.

 محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز  طی سخنانی در این مراسم  گفت: جایزه البرز کاری زیبا و ستودنی است، وقف رسم دیرینه فرهنگ ایران و ایرانیان است.
وی افزود: در طول تاریخ، ایران مهد عالمان و دانشمندان بوده است و علما و فیلسوفان خود را قدر می‌دانستند و و برای آن ارزش قائل بوده است.
زلفی گل درباره سرمایه نمادین اظهار داشت: سرمایه نمادین می‌تواند انسانی و یا مادی باشد وقتی یک دانشمند و پزشک حاذقی در یک منطقه محروم مطب برپا می‌کند آن منطقه کم برخوردار ارزش پیدا می‌کند بر همین اساس نخبگان سرمایه‌های نمادین کشور به شمار می‌روند که به مناطق کشور وجاهت می‌دهند. انتخاب نخبگان شصت و دومین دوره جایزه البرز ستودنی است که توسط این بنیاد صورت گرفته است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تاکید کرد: اقدامات بنیاد فرهنگی البرز در راستای جهاد امید آفرینی و هویت سازی است امروز کشور نیاز به امید و تقویت هویت ملی دارد و خوشبختانه در این راستا اتفاقات خوبی در حال رخ دادن است اینکه ما می‌توانیم با تکیه بر دانش بومی خود از کیان و ناموس مان دفاع کنیم بسیار ارزشمند است و وعده صادق نتیجه علم شما نخبگان است.
زلفی گل ادامه داد: هر کجا برای علم سرمایه گزاری کنیم مزیت‌های جدیدی ایجاد می‌شود با علم می‌توان مزیت‌های جدید ایجاد کرد و آن مزیت‌ها قدرت آفرین است، بزرگترین ثروت هر کشوری فرهنگ آن کشور است چرا که فرهنگ فکر را ایجاد و کشور را رشد می‌دهد این اقدام بنیاد البرز به ایجاد و تقویت فرهنگ برای نسل آینده کمک می‌کند.

حجت الاسلام والمسلمین «سیدمهدی خاموشی» رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه نیز  در ادامه این آیین ، با اشاره به روایتی از امام صادق (ع) اظهار داشت: «أَلْعِلْمُ نُورٌ یقْذِفُهُ اللّه فِی قَلْبِ مَنْ یشآء»؛ (هرکه را خدا بخواهد عالم می‌کند) منشا معلومات عالم خداوند است.

وی با بیان اینکه اگر وحی الهی به بشریت نباشد انسان‌ها در فهم خیلی چیز‌ها عاجر هستند، افزود: خداوند به پیامبر (ص) می‌فرماید: «الٓمٓ، غُلِبَتِ ٱلرُّومُ، فِیٓ أَدۡنَی ٱلۡأَرۡضِ وَهُم مِّنۢ بَعۡدِ غَلَبِهِمۡ سَیَغۡلِبُونَ، فِی بِضۡعِ سِنِینَ لِلَّهِ ٱلۡأَمۡرُ مِن قَبۡلُ وَمِنۢ بَعۡدُ وَیَوۡمَئِذٖ یَفۡرَحُ ٱلۡمُؤۡمِنُونَ» همچنین می‌فرماید: «وَ اللَّهُ أَخْرَجَکُمْ مِنْ بُطُونِ أُمَّهاتِکُمْ لا تَعْلَمُونَ شَیْئاً» (خدا شما را خارج کرد از شکم مادرانتان در حالی که هیچ چیزی نمی‌دانستید و برای شما چشم و گوش و دل قرار داد که بفهمید این حواس پنجگانه برای ادراک آیات الهی است.) رسولان الهی اینها را به ما تذکر می‌دهند که بدانیم نظام خلقت، نظامی است که شما می‌توانید هرچه بیشتر بخواهید، بفهمید.

وی اظهار کرد: حضرت علی (ع) درباره علم الهی، می‌فرماید: (خداوند عدد قطرات باران، حتی عدد نعره وحوش را در بیابان‌ها می‌داند و بشر بدون اتصال به خدا چیزی نمی‌داند) اینکه چکار کنیم علممان بیشتر شود؟ «فذکرونی اذکرهم» بیاد خدا باشید. اگر بشر شکرگزار آنچه می‌داند و آنچه که بدست آورده است باشد در علم آموزی بیشتر پیشی خواهد گرفت، اما اگر کسی بگوید کافی است و من فهمیدم برای جهلش کافیست، چون علم در حال پیشرفت دائمی است.

خاموشی بیان کرد: دوستانی که در علم پزشکی با آنها همکاری می‌کنیم اتفاقاتی را رقم می‌زنند که نشان می‌دهد در برخی از این شاخه‌ها در علم پزشکی بسیار جهش صورت گرفته است. نسل جوان تمام داشته گذشته را مطالعه کرده و امروز در حال فتح قله‌هایی است که آیندگان نیز قوی‌تر از این پیشرفت خواهند کرد؛ بنابراین راه رسیدن به علم بیشتر «فَاذْکُرُونِی أذْکُرْکُمْ وَ اشْکُرُوا لِی وَ لا تَکْفُرُونِ» برای اینکه به کمال و معلوم که منشا علم حقیقی که خداست برسیم «وَ اسْتَعِینُوا بِالصَّبْرِ وَ الصَّلاةِ» نیازمند دو بال کمال، (نماز و روزه) هستیم. هر عالمی هرچقدر کرنش در مقابل خدا داشته باشد و خود را در مقابل حق کوچک کند در مقابل مردم عظیم‌تر می‌شود.

وی افزود: حاج قاسم عزیز به رحمت خدا رفت و بدترین دشمنان او را شهید کردند. (من کان لله کان الله له) کسی که برای خدا باشد خدا برای اوست. عالم عامل این گونه است. دانشمندان جوان ما وعده صادق را عملی کردند. مدیریت علمی که در این عرصه بود منزلت اجتماعی در جهان معاصر برای ما آورد. این ثمره دانش و علم شما دانشمندان محترم و نسل جوان و ایثارگر است که قدرت حقیقی را با اتخاذ روش ایثار و شهادت و اطاعت از رهبر معظم انقلاب و ولی امر مسلمین توانسته به منصه ظهور برساند.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی بیش از دو دهه است که تذکر می‌دهند «العِلمُ سُلطانٌ» علم آموزی را بومی سازی کنید و در کشور رشد دهید. میزان دفاعی که رهبر معظم انقلاب اسلامی از مسیر رشد علمی دارند ما به توان کمتر هستیم. ایشان دارند اداره می‌کنند و مختصات مسیر و خط زمانش را طی می‌کنند. ما به عظمت امام و رهبر انقلاب این مسیر را تا اینجا طی کرده ایم و آینده روشن‌تر خواهد بود.

وی اظهار کرد: در جایزه البرز، نهاد وقف نهفته است یعنی شخصی کل اموالش را وقف کرده است. من از همه خیرین و صاحبان سرمایه و افرادی که دلشان برای علم، کشور، دین و فرهنگ می‌سوزد درخواست دارم این وقفنامه را مطالعه کنند. هر سال جوایز البرز با درآمد این موقوفه افزایش می‌یابد. توان این موقوفه عظیم این امکان را می‌دهد که از دانشمندان و نخبگان و صاحبان پژوهش‌ها تجلیل کنیم.

حجت الاسلام خاموشی عنوان کرد: مرحوم البرز راهی را به ما نشان داده که برای جاودانه ماندن باید ایثار کرد و، اما وقف در نیت‌های مختلف است ما در سازمان اوقاف نیات را به درختواره ۱۳ نیت اصلی تبدیل کردیم. ساختار این گونه می‌گوید که سازمان اوقاف توانمندتر از هرسال، سال پیش رو را پشت سر خواهد گذاشت در سال گذشته بیش از ۴ همت اجرای نیت کردیم، انشالله امسال بیش از این رقم در اجرای نیت واقفان خیراندیش در عرصه‌های مختلف عمل کنیم.

حجت الاسلام غلامرضا عادل سخنگوی سازمان اوقاف و امور خیریه نیز گفت، با درود و سلام به روح همه واقفان و خیران که با کار خیرشان، بنیان‌های خیر را ایجاد کردند، گفت: بنا به فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی، «فرهنگ و تاریخ ما وامدار واقفان خیراندیش است که جهان را به دور از فقر و جهل می‌خواستند»، از جمله اینها مرحوم البرز است که ۶۲ سال از تاسیس موقوفه ایشان می‌گذرد.

وی با بیان اینکه این وقف در بعد علمی به صورت خاص ایجاد شده است، اظهار کرد: وقف از اموالی صورت گرفته که خود شخص حسینعلی البرز برای بدست آوردن آن زحمت کشیده بوده، ایشان در وقف نامه خود آورده اند که من، نه مال و ارث پدری و نه اموال حکومتی و دولتی داشته ام، آنچه از تلاش خودم بدست آوردم با وقف به مردم بازگرداندم. این موقوفه فقط برای فعالیت‌های علمی صورت گرفته که امروز جایزه شصت و دومین سال را به دانشمندان و نخبگان اعطا می‌کنیم.

عادل عنوان کرد: موضوع علم و پژوهش، امروز جزء اولویتهاست. وقتی خیرین در حوزه نیاز‌های جامعه برای وقف سوال می‌کنند، موضوعات علمی و پژوهشی پیشنهاد می‌شود و همکاران ما در ادارات اوقاف با واحد‌های مشاوره وقف در خدمت افراد هستند.

وی در رابطه با وقف پول افزود: واقفان در زمینه وقف پول به هر میزان که توان دارند می‌توانند در این مسیر ورود کنند و نام خود را در کنار واقفان دیگر جاودانه کنند.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه بیان کرد: بنیاد البرز هرسال فراخوانی به مراکز علمی و دانشگاهی منتشر می‌کند که شاخص‌هایی دارد و طلاب و دانشمندان با مراجعه به سایت ثبت نام می‌کنند و مدارک را بارگذاری می‌کنند، سپس این مدارک توسط هیئت داوران که افراد شاخص هستند کاملا بی طرفانه در راستای اجرای نیت واقف مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

وی گفت: همه دانشجویان، دانشمندان و طلاب می‌توانند در سایت مربوطه ثبت نام کنند و سال آینده در همین حوالی زمانی، جایزه شصت و سوم به برترین‌ها اعطا می‌شود. طبق آماری که اعلام شده امسال ۶۲ نفر تجلیل می‌شوند از این افراد ۱۰ نفر فناور، ۷ نفر طلبه و ۵ نفر دانشمند هستند.

حجت الاسلام مهدی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها نیز در ادامه این آیین با تقدیر از متولیان موقوفه البرز در عمل به نیات واقف، اظهار کرد: بنیاد البرز و جایزه‌ای که امروز برای اعطای آن به نخبگان و فرهیختگان جمع شده‌ایم، نتیجه اخلاص و مدیریت درست در امری فانی است که جاودانگی را رقم‌زده است.

وی ادامه داد: بنابر قاعده‌ای قرآنی، هر چه تعلق به ما دارد اعم از دارایی، زیبایی، سلامتی و مال و اموالمان و... از بین رفتنی است اما اگر همین دارایی و داشته‌های فانی متصل به حقیقتی جاوادنه شود، ماندگار می‌شود، داشته‌های ما اگر اتصال به خدا بیابد از بین رفتنی‌ها هم ماندگار خواهد شد. چنان که امام صادق(ع) فرمودند: سه چیز از بین نمی‌رود: صدقه جاریه، دانشی که از آن بهره ببرند و فرزند صالحی که نام و یاد انسان را زنده نگاه دارد.

حجت الاسلام رستمی تصریح کرد: شبیه به این روایت در کلام اهل بیت(ع) فراوان است که راه جاودانه کردن داشته‌ها را که علم از ارزشمندترین آن‌ها است، به ما نشان می‌دهند. مثل این روایت که می‌فرماید: دانشمند سودرسان از ۷۰ هزار عابدی که به خود می‌اندیشد، برتر است... چون اولی به فکر نجات خویش و آن دانشمند به فکر نجات دیگران است.

وی با بیان اینکه ارزش کار مرحوم البرز توجه به منافع جمعی است، ابراز کرد: وقف علمی بی‌نیازی و سربلندی کشور را به دنبال دارد. عملیات «وعده صادق» که سربلندی همه ایرانیان را در کل دنیا به همراه داشت نه با اتکا به ابرقدرت‌ها بلکه با اتصال و اتکال به خدا رقم خورد آنهم وقتی ابرقدرت‌ها علیه ما بودند. این در حالی است که ما زمانی ژاندارم منطقه بودیم اما شاه کشور برای تغییر نخست وزیر خود باید از آمریکا اجازه می‌گرفت! اما وقتی ملت اراده کرد، این ژاندارم و ابرقدرت‌های حامی او نتوانستند کاری کنند.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در ادامه بیان کرد: ما با مراکز بومی فناوری توسط مدافعان وطن و مدیریت راهبردی دانشی که با حمایت رهبری تولیده شده معادلات و محاسبات را تغییر دادیم به گونه‌ای که بزرگان سیاست و علم به تغییر موازنه قدرت و چرخش قدرت اعتراف و اذعان دارند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: علم با اتصال به نیت ارزشمند و جهت‌گیری درست، ثروت و بی‌نیازی و استقلال و توانمندی کشور در همه عرصه‌ها را به دنبال خواهد داشت.

بنابراین گزارش، در پایان این مراسم و با حضور مسئولان حاضر از دانشجویان، فناوران و طلاب برتر شصت و دومین جایزه ملی البرز تجلیل به عمل آمد.
 



کلمات کلیدی


captcha